Главная » Файлы » Мои файлы |
вдосконалення діяльності підприємства
[ Скачать с сервера (4.60 Mb) ] | 04.04.2017, 10:35 |
На основі проведеного аналізу можна запропонувати такі напрями вдосконалення діяльності підприємства: • вдосконалення цінової політики: зменшення витрат на виробництво продукції; посилення контролю над постачальниками та посередниками з метою зменшення витрат на сировину i збут продукції; • покрашення товарної политики: підвищення якості продукції за деякими органолептичними та естетичними показниками; підвищення конкурентоспроможності продукції підприємства; покращення упакування продукції; вдосконалення структуры та складу асортименту продукції підприємства; • покращення збутової мережі: відкриття фірмових магазинів; впровадження елементів сенсорного маркетингу для підвищення обсягів продаж; • вдосконалення політики просування: застосування різноманітних акцій в місцях продажу продукції підприємства; стимулювання збуту; застосування зовнішньої реклами; проведения потужних рекламних кампаній. Підприємству необхідно звернути увагу на вдосконалення таких показників, як форму та дизайн тортів, хлібобулочних виробів (різні, цікаві, незвичайні форми, які вразять споживачів, використати психологію кольору в рекламі), покращення органолептичного показника (запах, смак, присмак, забарвленість), розроблення святкової упаковки для товарів (тематичні упаковки до свят в оформлені ялинок, серця,). Також ввести нову специфічну продукцію, а саме: продукція з низьким вмістом цукру або його замінниками, діабетичний хліб, дієтичні хлібці, хліб із суміші житнього й пшеничного борошна. Саме тому розвиток діяльності у даному напрямку сприятиме підвищенню конкурентоспроможності продукції підприємства. Підприємство займане близько 60% вітчизняного хлібобулочного та кондитерського ринку, проте, безперечним є те, що воно має потенціал до збільшення цього відсотка, враховуючи потужність компанії. Активізувавши конкурентну боротьбу, ПАТ «Київхліб» має вci шанси на переконливу перемогу. Досягти цього результату цілком реально завдяки оптимізації цінової політики та створенню нової системи знижок та подарунків (при купівлі одного торту ТМ «БКК» другий купуй зі знижкою 10%,а третій отримай у подарунок), що будуть досить позитивно сприйматись споживачами, особливо напередодні свят. Так як якість товару підприємства є досить конкурентоспроможною, то шляхом тимчасового зниження цін до 10% у святковий період можна стати лідером на хлібобулочному та кондитерському ринку України. Збитки через зниження ціни окупляться в довгостроковому періоді за рахунок значного підвищення попиту. Швидке реагування на вподобання споживачів та постійне вдосконалення як структури, так i самого асортименту продукції підприємства, є надзвичайно важливою частиною діяльності компанії. Саме тому ефективна політика щодо асортименту продукції забезпечує її стабільний розвиток. В зв'язку з цим компанії необхідно поглиблювати деякі асортиментні групи, такі як «Сухарі», вони є найменшою асортиментною групою компанії, що мае лише 2 позиції. У складі групи є лише класичні здобні сухарі з великим вмістом родзинок та сухарі з додаванням гірчичної олії, що досить мало для потужного підприємства. Дані вироби користуються значним попитом у споживачів на внутрішньому ринку завдяки м’якому смаку та високій якості. Підприємство має можливість розробити і впровадити в виробництво декілька видів сухарів з різним смаком, наприклад з курагою, клюквою, грецькими чи лісовими горішками. Така продукція не має аналогів ні на якому підприємстві і тому це дасть ПАТ «Київхліб» змогу задовольнити різноманітні вподобання споживачів та їх визнання, отримає прибутки та займе ринкову нішу з цим товаром. Ще одни із видів покращення товарної політики є покращення упаковки продукції. Покращення можна розробити за принципом «психології кольору». Психологія кольору – вплив на свідоме та несвідоме людини (споживача) через використання кольорової гами. Психотехнологія кольору є однією із найсильніших інструментів для створення бажаної позитивної рекламної атмосфери. Як показують спеціальні дослідження, 80 % кольору й світла “поглинаються” нервовою системою й тільки 20 % – зором . Колірне вирішення організації чи подання її товарів є однією із найсерйозніших проблем, що виникають під час розроблення брендів, упаковок товарів тощо. Колір стає важливим елементом загального рішення зовнішнього вигляду товару чи бренда і вважається, що кольори мають певні характеристики, властиві їм від природи. Рахується, що якщо кольори, які найчастіше зустрічаються в магазинах, розташувати по ступеню дії на увагу покупців, то розподіл по ступеню ефективності залучення уваги буде ( %): синьо-фіолетовий - 100; темно-синій - 90; бірюзовий - 85; інтенсивно-лимонний - 60; чорний - 47; темно-фіолетовий - 42; жовтий - 22; блакитний - 17,5; синій - 14,5; коричневий - 9,5; рубіновий - 7,5; червоно-рожевий - 3,5. Приведемо деякі медичні, фізіологічні і психологічні характеристики кольору: • червоний: теплий і дратівливий, стимулює мозок, символ небезпеки і заборони, показує діяльний настрій. «Зменшує» поверхню, забарвлену в цей колір, і створює надмірну напруженість; • жовтий: стимулює мозок, привертає увагу і зберігається в пам`яті довше, ніж інші кольори. Яскравість цього кольору викликає порушення психічної рівноваги, тому його не рекомендується використовувати на великих поверхнях і краще застосовувати у поєднанні із зеленим; • чорний: символізує витонченість; Отже, підприємств «Київхліб» повинно розробити упаковки за даним принципом для ефективного продажу товарів способом зацікавлення споживачів. Система збуту товару - одна з найважливіших у маркетинговій політиці підприємства. У збутовій політиці маркетологи торкають питання вибору найбільше оптимального каналу збуту, методу збуту товару, що при ефективному використанні безсумнівно збільшить прибуток компанії. Підвищити обсяги збуту продукції підприємства можна кількома шляхами: • збільшенням обсягів реалізації на національному ринку. Це можна зробити за рахунок збільшення обсягів поставок по регіонах. Не всі регіони України повністю насичені продукцією ПАТ «Київхліб», в деяких вона представлена лише незначною кількістю найменувань, тому для збільшення обсягів збуту потрібно постачати до цих регіонів продукцію в більших обсягах та різноманітних видів; • участь у дитячих, культурно-освітніх та благодійних заходах в якості спонсора, роздача подарункових кондитерських наборів; • підвищення інформованості покупців про продукцію шляхом проведення масових дегустацій, споживацьких опитувань. Проведення аналізу каналів збуту,який виявиться ефективнішим для підприємства. | |
Просмотров: 479 | Загрузок: 10 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0 | |