Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS
Понедельник, 25.11.2024


Главная » Файлы » Курсовые работы » Курсовые проекты

Система операторського управління дифузійним апаратом ДА-3Т
[ Скачать с сервера (1.16 Mb) ] 01.06.2017, 23:43
ЗМІСТ

1. Опис технологічної дільниці 3
2. Опис змінних, алармів та трендів 5
3. Vijeo Citect 13
4. Vijeo Deigner 17
5. Список використаної літератури 20


1. Опис технологічної дільниці

Показники дифузійного соку, його технологічні властивості, а також втрати цукру у жомі характеризують роботу всього заводу. На сучасних цукропереробних заводах використовують похилі та колонні дифузійні апарати. Розглянемо схему автоматизації похилого дифузійного апарата. Це коритоподібний корпус, всередині якого змонтовані шнеки, що транспортують стружку. Подрібнений в стружку буряк подається транспортером у головну частину апарата. Жомопресова та сульфітована вода для екстрагування цукру подається у хвостову частину апарата. Стружка рухається до його хвостової частини за допомогою двох шнеків, які обертаються незалежно один від одного, а вода - назустріч їй. У процесі транспортування цукрова стружка обезцукрюється, а вода збагачується цукром і перетворюється у дифузійний сік. Обезцукрена стружка - жом вивантажується з апарата стрічковими шнеками. Вода, отримана після віджимання жому (жомова вода), повертається у дифузійний апарат з метою зменшення втрат цукру. Сульфітована вода подається в апарат після її обробки у сульфітаторі за допомогою сірчистого газу до рН, близького до 6,0. Отриманий дифузійний сік відділяють на лобових ситах і відкачують насосом на подальшу переробку. Для поліпшення процесу екстрагування апарат має секційну парову оболонку.
Ефективність роботи дифузійного апарата визначається його про¬дуктивністю, вмістом цукру у дифузійному соці та втратами цукру у жомі. На процес екстрагування впливають: температурні режими по зонах апарата (по його довжині), якість цукрової стружки, рН середовища в апараті, співвідношення витрат стружки та води, час перебування стружки в апараті та ін.
Автоматизація процесу дифузії є найскладнішим завданням у автоматизації технологічних процесів цукрового виробництва. Це пояснюється наявністю великої кількості джерел збурень: витрата цукрової стружки, води та гріючої пари; рівень та температура у апараті; швидкість обертання транспортуючих шнеків; питоме навантаження апарата і ще багато інших.
Головними вимогами до системи автоматизації є створення умов для найповнішого видобутку цукру із стружки, отримання дифузійного соку заданої концентрації, забезпечення заданої продуктивності апарата з одночасним забезпеченням максимальної економічності процесу. Основними параметрами, які визначають економічну ефективність процесу екстракції цукру з цукрової стружки є вміст цукру у дифузійному соці та у жомі.
З урахуванням специфічних властивостей об'єкта управління типова схема автоматизації передбачає: стабілізацію питомого навантаження апарата, стабілізацію концентрації дифузійного соку, стабілізацію температурних режимів по зонах дифузійного апарата; стабілізацію рівня у головній частині апарата; вимірювання витрати стружки, дифузійного соку, жомової та сульфітованої води; рН суміші стружки та води. Більшість технологічних параметрів цукропереробного відділення контролюють за допомогою загальнопромислових приладів. Виняток становлять засоби вимірювання концентрації вмісту сухих речовин у дифузійному соці та цукру в жомі.

Рис.1 Схема дифузійної установки під нахилом

Таблиця 1. Опис контрольованих та регульованих параметрів.
Апарат, агрегат Параметри, що підлягають контролю та сигналізації Опти-мальне значення параметра Допустимі відхилення параметра Ава-рійні відхи-лення пара-метра Функції системи контролю та сигналізації
Вид кон-тролю Вид інформації Сигналізація
1 2 3 4 5 6 7 8
Дифузійний апарат Температура, °С 70 ±1 ±2 Неперерв. П, Р, С +
Кислотність, pH 6.5 ±0.1 ±0.2 Неперерв. П, Р, С +
Вміст сухих речовин, % 10 ±2 ±4 Неперерв. П, Р, С +
Рівень (1), м 2.1 ±0.05 ±0.1 Неперерв. П, Р, С +
Рівень (2), м 2.3 ±0.05 ±0.1 Неперерв. П, Р, С +
Витрата сульфітованої води, м3/год 130 ±1 ±2 Неперерв. П, Р -
Витрата жомопресової води, м3/год 40 ±0.5 ±1 Неперерв. П,Р -
Стрічкові ваги Витрата, т/год 115 ±0.1 ±0.2 Неперерв. П, Р -

2. Опис змінних, алармів та трендів
• П'ять значень температури по всій довжині установки.
• Три значення рівня по всій установці
• Витрата жоморпесованої води.
• Витрата сульфітованої води.
• Навантаження двигунів шнеків апарата.
• Вміст сухих речовин у сокостружковій суміші та дифузійному соці.
• Кислотність сокостружкової суміші.
• Витрата стружки на вході до апарату.
• Витрата дифузійного соку на виході з апарату.
• П'ять значень степені відкриття клапанів подачі пари.
• Управління двигунами шнеків апарата.
• Управління двигуном насосу відкачки дифузійного соку.
• Управління двигуном бурякорізки.
• Степінь відкриття клапану подачі жомопресованої води
• Степінь відкриття клапану подачі сульфітованої води.

Таблиця2. Дискретні змінні
№ Назва змінної Адреса змінної Тип змінної True/False Пояснення
1 u_shnek_l %М10 bool 1: ВВІМКН.
0: ВИМКН. Управління двигуном лівого шнеку
2 u_shnek_r %М11 bool 1: ВВІМКН.
0: ВИМКН. Управління двигуном правого шнеку
3 u_diff_pump %М12 bool 1: ВВІМКН.
0: ВИМКН. Управління двигуном насосу відкачки дифузійного соку
4 u_beet_cut %М13 bool 1: ВВІМКН.
0: ВИМКН. Управління двигуном бурякорізки
5 auto_t1 %М14 bool 1: АВТ.
0: РУЧ. Автоматичний режим управління клапаном подачі пари 1
6 auto_t2 %М15 bool 1: АВТ.
0: РУЧ. Автоматичний режим управління клапаном подачі пари 2
7 auto_t3 %М16 bool 1: АВТ.
0: РУЧ. Автоматичний режим управління клапаном подачі пари 3
8 auto_t4 %М17 bool 1: АВТ.
0: РУЧ. Автоматичний режим управління клапаном подачі пари 4
9 auto_t5 %М18 bool 1: АВТ.
0: РУЧ. Автоматичний режим управління клапаном подачі пари 5
10 auto_sulf %М19 bool 1: АВТ.
0: РУЧ. Автоматичний режим управління клапаном подачі сульфітованої води
11 auto_basagge %М20 bool 1: АВТ.
0: РУЧ. Автоматичний режим управління клапаном подачі жомопресової води
12 auto_juice %М21 bool 1: АВТ.
0: РУЧ. Автоматичний режим управління клапаном відкачки дифузійного соку
3 u_sulf_pump %М22 bool 1: ВВІМКН.
0: ВИМКН. Управління двигуном насосу подачі сульфітованої води
3 u_bassage_pump %М23 bool 1: ВВІМКН.
0: ВИМКН. Управління двигуном насосу подачі жомопресованої води

Таблиця 3. Аналогові змінні
Категория: Курсовые проекты | Добавил: opteuropa | Теги: Система операторського управління д, скачать безплатно, курсова
Просмотров: 518 | Загрузок: 13 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Украина онлайн

Рейтинг@Mail.ru

подать объявление бесплатно