Главная » Файлы » Курсовые работы » Курсовые проекты |
регулювання виробництва та реалізації цукру в Україні
[ Скачать с сервера (83.9 Kb) ] | 03.04.2017, 22:58 |
Виробництво цукрових буряків і цукру має велике економічне значення. Цукор є важливим експортним продуктом і забезпечує валютні надходження держави. Для переробки цукрових буряків і виготовлення цукру в країні є 192 цукрових заводи, які були здатні за добу переробити 509,72 тис. т цукрових буряків. Прямо чи побічно в буряковому та цукровому виробництвах ще не так давно було зайнято 1,5 млн. чол. Цукрова галузь є однією з головних, що підтримує життєвий рівень села. На цукрових заводах тримається регіональна економіка і бюджети, соціальна інфраструктура призаводських селищ (школи, дитячі садки, лікарні, їдальні, магазини, будинки побуту, гуртожитки, житлові будинки тощо), оскільки функціонують на заводських інженерних мережах (енергоживлення, водопостачання, опалення, каналізація). Буряківництво - трудо- і матеріаломістка галузь рослинництва. Затрати праці на 1 га посіву цукрових буряків у 6-8 разів, матеріально-грошові витрати - у 4-5 разів більші ніж на гектар зернових культур. Вирощування цукрових буряків підвищує культуру землеробства. Актуальність. Здобувши на початку 90-х років XX ст. незалежність Україна стала на шлях розбудови державності, правового громадянського суспільства, що базуватиметься на соціально-економічній системі з демократичними політичними інститутами та ринковим господарством. Серед значної кількість економічних проблем, що постали сьогодні це питання власності, аграрної політики, фінансової системи, розвитку промисловості та управління нею. Тому вивчення історичного досвіду країни, врахування недоліків для визначення перспектив має вагоме значення в сьогоднішніх умовах переходу України до ринкових відносин. Досить питоме значення для економічного розвитку України має саме цукрова промисловість. Адже цукрове виробництво впродовж свого 175-річного існування було і залишається пріоритетною галуззю харчової і переробної індустрії України. Воно тісно пов’язане з агропромисловим комплексом, працює безпосередньо на споживчий ринок, крім того має достатній експортний потенціал. Однак нині цукровиробництво перебуває у кризовому становищі, хоча в Україні є всі природно-економічні передумови для його успішного розвитку. Мета даної курсової роботи полягає в тому, щоб розкрити основні тенденції і закономірності процесу розвитку цукрової промисловості, як однієї з найбільш розвинених галузей харчової індустрії України, яка має достатній експортний потенціал, теоретично обґрунтувати її вплив на загальний стан розвитку народного господарства; висвітлити правові проблеми виробництва та реалізації цукру в Україні. Об’єктом дослідження є буряківництво як галузь агропромислового комплексу України. Предмет дослідження складає саме нормативно-правова база, що регулює виробництво і реалізацію цукру в Україні. Методологічна основа роботи ґрунтується на використанні таких методів, як діалектичний метод пізнання соціально-правових явищ та історичний (для дослідження закономірностей розвитку цукрової промисловості). Із спеціальних методів дослідження в роботі застосовано метод порівняння, логіко-семантичний метод. Структурно робота складається із вступу двох розділів, висновків та списку використаної літератури. | |
Просмотров: 430 | Загрузок: 11 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0 | |