Главная » Файлы » Курсовые работы » Курсовые проекты |
Хлібопекарська промисловість
[ Скачать с сервера (148.5 Kb) ] | 23.03.2017, 01:11 |
Вступ Хліб у всі часи є одним із основних масових продуктів харчування, тому удосконалення технології його виробництва, асортименту виробів покращання їх якості, зменшення собівартості має постійно знаходитись у полі зору науковців і практиків. На цей час в умовах України найважливішими актуальними проблемами у хлібопекарській промисловості є: - впровадження раціональних ресурсо- і енергозберігаючих технологій виробництва хліба як в умовах високомеханізованих підприємств, так і в умовах пекарень; - технічне переоснащення діючих підприємств, оснащення сучасним обладнанням нових виробництв, що створюються при хлібозаводах, а також пекарень різних форм власності; - покращання якості сировини, розширення сировинної бази за рахунок використання нетрадиційних видів сировини. Забезпечення виробництва високорисними культурами молочнокислих бактерій і хлібопекарськими дріжджами з високою бродильною активністю; - підвищення споживчої цінності хлібних виробів, надання їм властивостей функціонального продукту шляхом використання нетрадиційної сировини і біологічно активних добавок; - удосконалення асортименту продукції. Розширення виробництва поліпшених видів хлібних виробів, збільшення випуску заварних видів житньо-пшеничного хліба, створення і впровадження у виробництво хлібних виробів для оздоровчого, профілактичного і дієтичного харчування; - забезпечення необхідної якості продукції, що виготовляється з борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями; - подальше вирішення проблеми подовження терміну зберігання свіжості виробів, випікання хлібних виробів із заморожених тістових заготовок, захисту їх від мікробіологічного псування, захворювання на картопляну хворобу, пліснявіння [7]. Має знайти активний розвиток пакування продукції, поставка у магазини нарізного на шматки хліба в упаковці. Важливою проблемою залишається забезпечення безпеки виробів шляхом підвищення контролю якості сировини і готової продукції, уважне ставлення до проблеми застосування генетично модифікованої сировини. Потребують вирішення екологічні проблеми хлібопекарського виробництва науково обґрунтований контроль та облік викидів і скидів. У ринкових умовах виробництва набуває великого значення реклама продукції, особливо з оздоровчими та профілактичними властивостями, виховання у покупців культури споживання хліба. При вирішенні проблем удосконалення всіх ланок функціонування хлібопекарських підприємств важливого значення набуває розробка і впровадження оперативних методів контролю, забезпечення виробничих лабораторій сучасним обладнанням і приладами. Для забезпечення вирішення сучасних проблем хлібопекарської промисловості підприємства всіх форм власності мають бути забезпечені висококваліфікованими кадрами [7]. Спецiалiсти хлiбокомбiнату постiйно працюють над оновленням та розширенням асортименту, полiпшенням якостi продукцiї. З 1996 року на пiдприємствi розроблено рецептури та освоєно виробництво бiльш нiж 60 найменувань хлiбобулочних i кондитерських виробiв. З початку 2005 року хлібокомбінатом налагоджено виробництво ще 6 найменувань кондитерських виробів. Розділ 1. Загальна характеристика підприємства 1.1. Заснування та розташування підприємства Особливістю хлібопекарної галузі є орієнтація на близькість до споживача. Тому хлібокомбінат №10 було побудовано у промвузлі «Оболонь». Масив «Оболонь» - найбільший в місті Києві. Він розташований на правому березі міста. Масив межує з «Троєщиною», «Виноградарем», «Мінським», теж великими масивами, які не мають хлібокомбінату. З цих причин у 1970 році рішенням виконкому міської Ради народних депутатів Київському тресту хлібопекарської промисловості було виділено ділянку 3,1 га під будівництво нового хлібозаводу. Завод будувався протягом 1991-1994 рр. в грудні 1995 року була здана в експлуатацію перша черга заводу. Запрацювала 1 лінія по виробництву білого хліба. Київський хлібокомбінат №10 - це наймолодше підприємство у хлібопекарській галузі України. Хлібокомбінат споруджено за індивідуальним проектом із застосуванням найсучасніших науково-технічних розробок на основі автоматизації та комп'ютеризації виробництва. Ділянки заводу граничать: на півночі : з територією загально вузлових водопровідних споруджень; на півдні : з територією пивзаводу “Оболонь”; на сході : з вулицею Богатирською; на заході : з територією бази “Заводу Шампанських Вин”. Хлібокомбінат №10 входить до складу дочірнього підприємства АТ «Київхліб» з 1996 року. АТ «Київхліб» має 49 % акцій. На комбінаті працює біля 800-820 робітників. Хлібокомбінат працює на 75 % від планової потужності. Підприємство розташовано в житловому Мінському районі м. Києва. Згідно з санітарною класифікацією «Державних санітарних правил» наказу №173 Міністерства охорони здоров’я України ДП АТ «Київхліб» Київський Хлібокомбінат №10 відноситься до 5-го класу з шириною санітарно-захисної зони (СЗЗ) 50 м. СЗЗ підприємства – витримана. Житлова забудова знаходиться на відстані 200 м. Виробництво хлібобулочних виробів здійснюється при безперервному робочому тижні у 2 зміни з 12-годинним робочим днем та вихідними днями робочих по ковзному графіку. | |
Просмотров: 704 | Загрузок: 23 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0 | |