Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS
Пятница, 27.12.2024


Главная » Файлы » Курсовые работы » Курсовые проекты

Хлібопекарська промисловість
[ Скачать с сервера (148.5 Kb) ] 23.03.2017, 01:11
Вступ
Хліб у всі часи є одним із основних масових продуктів харчування, тому удосконалення технології його виробництва, асортименту виробів покращання їх якості, зменшення собівартості має постійно знаходитись у полі зору науковців і практиків.
На цей час в умовах України найважливішими актуальними проблемами у хлібопекарській промисловості є:
- впровадження раціональних ресурсо- і енергозберігаючих технологій виробництва хліба як в умовах високомеханізованих підприємств, так і в умовах пекарень;
- технічне переоснащення діючих підприємств, оснащення сучасним обладнанням нових виробництв, що створюються при хлібозаводах, а також пекарень різних форм власності;
- покращання якості сировини, розширення сировинної бази за рахунок використання нетрадиційних видів сировини. Забезпечення виробництва високорисними культурами молочнокислих бактерій і хлібопекарськими дріжджами з високою бродильною активністю;
- підвищення споживчої цінності хлібних виробів, надання їм властивостей функціонального продукту шляхом використання нетрадиційної сировини і біологічно активних добавок;
- удосконалення асортименту продукції. Розширення виробництва поліпшених видів хлібних виробів, збільшення випуску заварних видів житньо-пшеничного хліба, створення і впровадження у виробництво хлібних виробів для оздоровчого, профілактичного і дієтичного харчування;
- забезпечення необхідної якості продукції, що виготовляється з борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями;
- подальше вирішення проблеми подовження терміну зберігання свіжості виробів, випікання хлібних виробів із заморожених тістових заготовок, захисту їх від мікробіологічного псування, захворювання на картопляну хворобу, пліснявіння [7].

Має знайти активний розвиток пакування продукції, поставка у магазини нарізного на шматки хліба в упаковці. Важливою проблемою залишається забезпечення безпеки виробів шляхом підвищення контролю якості сировини і готової продукції, уважне ставлення до проблеми застосування генетично модифікованої сировини.
Потребують вирішення екологічні проблеми хлібопекарського виробництва науково обґрунтований контроль та облік викидів і скидів.
У ринкових умовах виробництва набуває великого значення реклама продукції, особливо з оздоровчими та профілактичними властивостями, виховання у покупців культури споживання хліба.
При вирішенні проблем удосконалення всіх ланок функціонування хлібопекарських підприємств важливого значення набуває розробка і впровадження оперативних методів контролю, забезпечення виробничих лабораторій сучасним обладнанням і приладами.
Для забезпечення вирішення сучасних проблем хлібопекарської промисловості підприємства всіх форм власності мають бути забезпечені висококваліфікованими кадрами [7].
Спецiалiсти хлiбокомбiнату постiйно працюють над оновленням та розширенням асортименту, полiпшенням якостi продукцiї.
З 1996 року на пiдприємствi розроблено рецептури та освоєно виробництво бiльш нiж 60 найменувань хлiбобулочних i кондитерських виробiв. З початку 2005 року хлібокомбінатом налагоджено виробництво ще 6 найменувань кондитерських виробів.

Розділ 1. Загальна характеристика підприємства
1.1. Заснування та розташування підприємства
Особливістю хлібопекарної галузі є орієнтація на близькість до споживача. Тому хлібокомбінат №10 було побудовано у промвузлі «Оболонь».
Масив «Оболонь» - найбільший в місті Києві. Він розташований на правому березі міста. Масив межує з «Троєщиною», «Виноградарем», «Мінським», теж великими масивами, які не мають хлібокомбінату. З цих причин у 1970 році рішенням виконкому міської Ради народних депутатів Київському тресту хлібопекарської промисловості було виділено ділянку 3,1 га під будівництво нового хлібозаводу. Завод будувався протягом 1991-1994 рр. в грудні 1995 року була здана в експлуатацію перша черга заводу. Запрацювала 1 лінія по виробництву білого хліба.
Київський хлібокомбінат №10 - це наймолодше підприємство у хлібопекарській галузі України.
Хлібокомбінат споруджено за індивідуальним проектом із застосуванням найсучасніших науково-технічних розробок на основі автоматизації та комп'ютеризації виробництва.
Ділянки заводу граничать:
на півночі : з територією загально вузлових водопровідних споруджень;
на півдні : з територією пивзаводу “Оболонь”;
на сході : з вулицею Богатирською;
на заході : з територією бази “Заводу Шампанських Вин”.
Хлібокомбінат №10 входить до складу дочірнього підприємства АТ «Київхліб» з 1996 року. АТ «Київхліб» має 49 % акцій. На комбінаті працює біля 800-820 робітників. Хлібокомбінат працює на 75 % від планової потужності.
Підприємство розташовано в житловому Мінському районі м. Києва. Згідно з санітарною класифікацією «Державних санітарних правил» наказу №173 Міністерства охорони здоров’я України ДП АТ «Київхліб» Київський Хлібокомбінат №10 відноситься до 5-го класу з шириною санітарно-захисної зони (СЗЗ) 50 м. СЗЗ підприємства – витримана. Житлова забудова знаходиться на відстані 200 м.
Виробництво хлібобулочних виробів здійснюється при безперервному робочому тижні у 2 зміни з 12-годинним робочим днем та вихідними днями робочих по ковзному графіку.
Категория: Курсовые проекты | Добавил: opteuropa | Теги: «Київхліб», підприємство, Виробництво хлібобулочних виробів, Хліб, хлібокомбінат
Просмотров: 704 | Загрузок: 23 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Украина онлайн

Рейтинг@Mail.ru

подать объявление бесплатно