Главная » Файлы » Доклады » Доклады |
Опис та схема роботи двошнекового лопатевого змішувача
[ Скачать с сервера (1010.7 Kb) ] | 28.06.2017, 22:45 |
1. Опис та схема роботи двошнекового лопатевого змішувача м’ясного фаршу ФС1-Л. Двошнековий лопатевий змішувач ФС1-Л призначений для безперервного перемішування подрібненої на вовчку сировини (яловичини чи свинини) з розсолом,направляючого на дозрівання,а також для перемішування дозрілої сировини з компонентами фаршу (холодна вода,спеції тощо) перед кінцевим подрібненям. Принцип роботи. Основними вузлами змішувача ФС1-Л-чугунна станина,місильне корито з робочими шнеками,насадка змішую чого корита і диск,на якому повертається машина. Рис 1. Двошнековий лопатевий змішувач фаршу ФС1-Л: 1-місильні лопатки;2-правий робочий шнек;3-лівий робочий шнек;4-відкидне дно місильного корита;5-насадка;6-кришка місильного корита;7-місильне корито;8-редуктор привода лопатевих шнеків;9-фіксатор положення місильного корита;10-станина;11-опорні стійки;12-нерухома плита. Станина-прямокутної форми,в середині якої розміщений привід машини. До нижньої частини станини болтами кріпиться плита,на якій встановлені привід змішувача,до верхньої частини-корпус редуктора робочих лопатевих шнеків. Привід змішувача-від електродвигуна через передачу,черв’ячний редуктор,ланцюгову передачу з натяжним пристроєм і циліндричний редуктор. Місильне корито з відкидним дном і кришкою-зварна конструкція із листової нержавіючої сталі-кріпиться до торцевої частини редуктора шпильками і ковпачковими гайками. Робочі шнеки-вали,виготовлені з труб,на яких за допомогою пальців і ковпачкових гайок закріплені лопатки. Кріплення робочих шнеків консольне на вихідних валах редуктора. Насадка місильного корита-зварена конструкція із листової нержавіючої сталі-кріпиться до місильного корита відкидними болтами. Вихідні отвори насадки для перемішування сировини з розсолом-овальне,а для перемішування готової сировини з компонентами перед кінцевим подрібненням – циліндричне. Під час роботи змішувача сировина безперервно надходить в приймальний бункер місильного корита на робочі шнеки,куди одночасно безперервним потоком із відповідних дозаторів надходять інші компоненти фаршу. Сировина і компоненти захоплюються лопатками,розбиваються,перемішуються і транспортуються на наступну технологічну обробку. Технічна характеристика Продуктивність,кг/год……………………………………………2000 Кількість перемішуючих шнеків…………………………………2 Кількість лопаток на одному шнекові……………………….…11 Кількість обертів перемішуючих шнеків,об/хв………………...65 Габаритні розміри змішувача,мм: довжина……………………………………………………….1350 ширина…………………………………………………………665 висота………………………………………………………….1135 Матеріал, що перемішується – м’ясний фарш з параметрами: густина 1020 кг/м3, в’язкість 5000 кг . м-1 . с-1. частота обертання шнеків 65 об/хв. 2.Опис та зображення 3-D моделі двошнекового лопатевого змішувача фаршу ФС1-Л. Рис.2. Тривимірна модель змішувача створена в пакеті КОМПАС 3D. Рис.3. Модель змішувача в пакеті Flow Vision Модель являє собою ємкість зі стінками, входом (вгорі) та виходом внизу. В середині корпусу розташовані два шнеки з лопатками, для яких задано обертання назустріч один одному. 3.Реологічні та кінематичні умови досліду. Для розрахунку використано модель ”Несжимаемая жидкость”. Граничні умови: 1. Стінка: шорсткість 8 умовні одиниці 2. Вхід: умова „Вход/выход”, вільний вихід 3. Вихід: умова „Свободный выход». Шнеки з лопатками: частота обертання 65 об/хв. Температура 7 ̊ С Густина продукту 1020 кг/м2 4.Зображення характерних шарів змінних (швидкості, тиску, дисипації, спалахи тощо) лопатевого змішувача фаршу та висновки по кожному з них. Рис. 4. Швидкість у вигляді векторів. Висновок: Найбільші коливання модулю швидкості помітна в області руху шнеків з лопатками, що пов’язано з відносно невеликою відстанню між ними; після проходження продукту далі по корпусу швидкість вирівнюється. Рис. 5. Тиск у вигляді кольорової заливки. Висновок: Найбільше зростання тиску відбувається в області подачі продукту в зону перемішування, що пов’язано зі збільшенням опору та напрямку руху продукту; в основній ємкості перепади тиску відносно незначні, що створює однакові умови для перемішування фаршу. Рис. 6. Швидкість у вигляді спалахів. Висновок: За даним зображенням ми можемо побачити де вхід і вихід продукції,а також прослідкувати за рухом фаршу за допомогою спалахів. Найбільші коливання модулю швидкості помітна в області руху шнеків з лопатками, що пов’язано з відносно невеликою відстанню між ними. Рис.7. Турбдиссипація у вигляді заливки. Висновок: На даному зображені зображено розподіл турбдиссипації в перерізі лопатевого змішувача. Максимальні завихрення будуть спостерігатись поблизу лопаток та контуру самого корпусу. Максимальні завихрення будуть у місцях значних швидкостей,біля лопатей та на виході. Мінімальні – на вході в апарат. В даній контрольній роботі ми перевіряємо зміну турбдиссипації при зміні швидкості обертання шнеків з лопатями,а також визначаємо найбільш ефективнішу для модернізації даного обладнання. Зміна обертів буде змінюватись від 50 об/хв. До 95 об/хв. Рис.8. Зображення турбдиссипації при швидкості обертання шнеків 50 об/хв Рис.9. Зображення турбдиссипації при швидкості обертання шнеків 80 об/хв | |
Просмотров: 457 | Загрузок: 6 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0 | |