Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS
Среда, 27.11.2024


Главная » Файлы » Доклады » Доклады

Чому безалкогольні напої сприяють розвитку ожиріння?
[ Скачать с сервера (50.0 Kb) ] 24.04.2017, 23:51
Чому безалкогольні напої сприяють розвитку ожиріння?
Введення високого вмісту фруктозо-кукурудзяного сиропу (ВКС) в сімдесятих роках збіглося з помітним зростанням ожиріння в США, що привело до спекуляцій, що можуть бути причинно-наслідкового зв'язку між споживанням ВКС і вагою. Це здавалося тим більш правдоподібним Оскільки ВКС споживання зростало значно швидше, ніж будь-який інший прийом їжі.
З іншого боку, ожиріння також збільшилися в Європі та інших частинах світу, де сахароза (столовий цукор) залишається основним калорійним цукром. Це, здавалося, виступає проти зв'язку між ВКС і вагою, особливо у зв'язку з фруктози / глюкози відносини високого кукурудзяно-фруктозний сироп і сахарози дуже схожі.
Що сахароза і з високий вмістом фруктозо-кукурудзяного сиропу мають загалом, і те, що відрізняє їх від харчових вуглеводів, таких як крохмаль, є вміст фруктози. Фруктоза вносить стільки ж енергії, як глюкоза, але це не тягне за собою ті ж сигнали ситості. Різке зростання споживання безалкогольних напоїв і перероблених харчових продуктів підсолоджених сахарозою ВКС і призвело до різкого збільшення споживання фруктози, джерело енергії, що йде по суті непоміченим.
Що таке високе фруктозо-кукурудзяний сироп?
Високо фруктозо-кукурудзяний сироп з кукурудзяного крохмалю, глюкозний полімеру. По-перше, ферментація крохмалю пробою дає кукурудзяний сироп який є по суті вільною глюкозою. Глюкоза, в подальшій ферментації перетворюється у фруктозу. Після різних стадій очищення, отримують суміш 90% фруктози і 10% глюкози (ВКС -90). ВКС-90 змішується з відповідною кількістю кукурудзяного сиропу, або ВКС-55 або ВКС -42, суміші з 55% і 42% фруктози, відповідно. ВКС-55 в основному використовується для безалкогольних напоїв, у той час як ВКС-42 в основному використовується для підсолодження хлібобулочних виробів.
Не тільки сахароза і з високим вмістом фруктози кукурудзяний сироп схожі за своєю фруктозо-глюкозним співвідношенням, але безалкогольні напої є достатньо кислими для гідролізу сахарози. Аналіз сахарозо-підсолоджених безалкогольних напоїв показали, що через десять днів після виробництва тільки 50% сахарози була ціла. Через три місяці 90% сахарози гідролізується, тобто навіть сахарозо підсолоджені безалкогольні напої містять в основному вільну фруктозу і глюкозу (2).
ВКС в значній мірі замінили сахарозу в комерційних продуктах у Північній Америці. Це дешевше, ніж сахароза, частково через тарифи на імпорт цукру та сільськогосподарські субсидії на кукурудзу виробникам.
ВКС і сахароза в напоях - чи є різниця?
37 чоловіків і жінок 20 років і в здоровому діапазоні ваги були набрані порівняти ефекти безалкогольних напоїв, підсолоджені сахарозою і ВКС на наступні прийому їжі (2). У середині першої половини дня учасникам була надана одним з шести: 215 ккал з содової підсолоджені сахарозою, ВКС-42, або ВКС-55, 215 ккал від 1% молока, 4 ккал з підсолодженого аспартамом дієтичної соди, або не пити на все. Пізніше всі предмети були дані же на обід, і вони були вільними, щоб з'їсти стільки, скільки вони хотіли. Залишки їжі зважували, даючи слідуючим точніше вимірюванне споживання енергії. Усередньому за шість обідів, після тотального споживання калорій (в ккал) з попереднього навантаження плюс обід були знайдені: ВКС-42 1193, ВКС-55 1182, сахароза 1170, 1% молоко 1129, аспартам 1011, і не пити 1008.
Ясно, що не було ніякої різниці між показаннями соди підсолодженої сахарозою і тих, що з ВКС. Крім того, суб’єкти, що пили калорійні напої чітко отримали більше загальної кількості калорій, ніж ті, що споживали низкокалорійну содову або взагалі нічого. Іншими словами, ті, хто споживав калорійні напої до обіду не зменшили їх споживання їжі достатньо, щоб компенсувати переднавантаження.
Цукор в твердому чи рідкому вигляді - це має значення?
Щоб відповісти на це питання, 15 чоловіків і жінок були набрані протягом короткого перехресного складу призначені для порівняння наслідків споживання рідких і твердих вуглеводів-підсолоджувачів від прийому їжі (3). Всі учасники були 20 років і в здоровому діапазоні ваги.
Група складаласьвся з двох чотири тижневих заходів, розділених чотири тижні вимивання і перехресний. Раз на тиждень протягом двох пробних фаз учасники представили себе, бути зважені і отримували з щотижневої пайки їх щоденно 450 ккал підсолоджувачів. Тверді навантаження складалася з сахарози, підсолодженого бобами желе, і рідкого навантаження ВКС-підсолоджені соди. Учасники були вільні вирішувати, коли приймати їх щоденні навантаження, коли і що поїсти. Калорії оцінюється від самостійної оцінки споживання їжі.
Аналіз харчових питань вказав, що під час споживання твердої фази йде повну компенсація енергії до їх попереднього завантаження; загальне споживання калорій з їжею цукру плюс тест дорівнює енергії прийому їжі до початку. Це було не так, проте, під час їх рідкої фази суду, де їжі залишається незмінною, тобто солодкі напої додаються до загальної суми калорій.
Хоча висновки, засновані на внутрішній звітності з'їденої їжі завжди під питанням, вони були в межах суб'єкта порівняння, тобто те ж зміщення, ймовірно, присутні в їх оцінці прийому їжі після рідких і твердих після попереднього завантаження. Крім того, за оцінками, споживання енергії узгоджуються з виміряними зміни ваги тіла. Учасники досвідчених значний приріст ваги під час рідка фаза судового розгляду, але не у твердій фазі судового розгляду, у відповідності з надмірне споживання енергії в рідкій фазі.
Тому видається, що калорійність-підсолоджувачів сприяли набору ваги, якщо пити в напоях, а не у твердій їжі.
Фруктоза і глюкоза впливає на апетит і прийом їжі по-різному
Два гормони, інсулін і лептин, виступають в якості сигналу ситності в мозоку і, таким чином, вирішальне значення для енергії гомеостазу (4). Обидва інсулін і лептин циркулюють в крові на рівні, пропорційно вміст жиру в організмі, і введень центральної нервової системи, пропорційно їх у плазмі крові. Низький рівень гормону підвищують апетит, і високий рівень діє, щоб зменшити споживання енергії.
Категория: Доклады | Добавил: opteuropa | Теги: Чому безалкогольні напої сприяють р, доповідь по ожирінню, лікування ожиріння, ожиріння
Просмотров: 428 | Загрузок: 13 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Украина онлайн

Рейтинг@Mail.ru

подать объявление бесплатно